Rólunk


Több mint 25 évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni a természetes és keleti gyógymódokkal (reiki, arolo-tifar mester tanár, védikus filozófia, parapszichológia, voll-féle terápia, bioenergetika, radiesztézia, pszichotronika). Ezen idő alatt rengeteg ember fordult hozzám, hogy segítsek nekik. A megkeresések mindig olyan emberektől jöttek, akiken már az orvosok nem tudtak segíteni, vagy életük teljes mélyponton volt. Teljesen reménytelen élethelyzetekből, betegségekből is sikerült viszonylag rövid idő alatt visszatérniük a normális hétköznapi életbe. Ennek feltétele volt, hogy nekik is tenniük kellett ennek érdekében.

Néhány éve a temetkezési szakmába kerültem, ahol észrevettem, hogy az emberek a temetés után magukra maradnak gyászukban, fájdalmukban. Magamon is megtapasztaltam férjem és édesanyám elveszítésekor, mert senki nem nyitotta rám az ajtót. Nagy volt a fájdalmam, és az űr, ami utánuk maradt, de még ennél is jobban fájt, hogy magamra maradtam, mintha én is „meghaltam” volna. Pedig tudom, hogy az emberek csak tapintatból, vagy félelemből nem kerestek. Ugyan ezeket tapasztalom a gyászoló családoknál, hogy: nem tudják, mit kell tenni; mit jelent a halál; mi történik a halál után; hogyan kell elengedni az eltávozottat stb.

Negyed évszázados tapasztalataimat adom át azoknak a gyászolóknak, akik ismét szeretnék visszanyerni lelki egyensúlyukat. Hogy maga a gyász időszaka meddig tart, arra nincsen semmiféle szabály, mindenkinél más és más, ugyanúgy a gyász szakaszai is. Foglalkozásainkon megtanuljuk, hogy mit jelent az élet és a halál, hogyan tudjuk életünket tovább élni elhunyt szerettünk nélkül. Meg tanuljuk belső értékeinket kezelni, ennek megfelelően új célokat kitűzni, életünket újra tervezni és a terveket megvalósítani.

 

Szellner Zsuzsa

SZELLNER ZSUZSA
kegyeleti szakértő
életviteli tanácsadó